Nadzorujte svoja čustva

Gospod, tvoj Bog, je v tvoji sredi, tvoj Mogočni, Odrešenik [ki rešuje] … (Sofonija 3,17)

Ukvarjanje s čustvi je življenjsko dejstvo. Dokler bomo živeli, bomo doživljali pestrost čustvenih občutij in odzivov. Ne smemo jih zanikati niti se ne smemo počutiti krivih zaradi njih.

Vseeno pa se moramo naučiti čustva nadzorovati. To je lažje, kadar razumemo, da jim ne moremo zaupati. V resnici so lahko naš največjii sovražnik. Satan uporablja naša čustva proti nam, da nam preprečuje hojo v Duhu.

Tako pomembno je vedeti, da je Gospod, naš Bog, ki prebiva znotraj slehernega izmed nas, mogočen. Njegova moč znotraj nas nam omogoča, da premagamo lastna čustva in se pustimo voditi Njegovi nespremenljivi Besedi in Duhu namesto svojim nestabilnim občutkom in čustvom.

Duhovna stabilnost in čustvena zrelost ne prideta kar sami po sebi. Želeti si ju morate z vsem svojim srcem in morate biti odločni, da ju dobite. Ko si zadate čustveno stabilnost za prioriteto, vam je Bog več kot voljan pomagati, da boste nadzorovali svoja čustva.

Spodbujam vas, da stremite k temu že danes. Uživajte čustveno stabilnost in veselo, zmagovalno življenje!

Kratka molitev

Gospod, odločam se, da bom stremel k čustveni stabilnosti. Nočem, da me vodijo in nadzirajo lastna čustva, ampak se želim naučiti, kako naj jih pravilno vodim. Hvala, ker živiš v meni in mi pomagaš s svojo izjemno močjo.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon