Naj bo mir vaš razsodnik

Naj bo mir vaš razsodnik

Naj Kristusov mir (harmonija duše, ki izvira iz Kristusa) kraljuje (nenehno deluje kot razsodnik) v vaših srcih … (Kološanom 3,15)

Poskušam živeti tako, da iščem mir. Ko nakupujem, ne kupim nečesa, če nimam miru glede tega. Če sem vpletena v pogovor in začnem izgubljati mir, utihnem. Ko se odločam, pregledam možnosti, ki so pred menoj, in gledam, kje je mir. Ko poskušam razločevati Božji glas od ostalih glasov, ki se potegujejo za mojo pozornost, poslušam, da vidim, kateri glas ali sporočilo prinaša Božji mir v moje srce.

Ugotovila sem, da je ohranjanje miru pomembno,če želimo ohraniti moč v svojem življenju. Kadar nimamo miru, lahko naredimo resne napake. Rada bi šla celo tako daleč, da bi rekla, da nikoli ne smemo ukrepati, če nimamo miru. Lahko rečemo, da je mir »notranja potrditev«, da Bog odobrava našo odločitev.

Bog nas vodi po miru. Današnja vrstica pravi, da je mir kot razsodnik, ki presoja, kaj je »varno«, kaj pa ne. Kjer ni miru, »ni varno«! Notranji harmoniji v svojem umu in duši moramo dovoliti, da nenehno vlada in deluje kot razsodnik v našem srcu, naj dokončno odgovori na vsa vprašanja, ki se porajajo v naših mislih, in vodi naše odločitve, ki jih moramo sprejeti.

Naučimo se poslušati svoj čut, kaj je prav in kaj narobe, in se uprimo stvarem, ki jih naša vest zavrača. Bog daje ali odvzame mir naši vesti, da bi nam dal vedeti, ali smo na pravi poti ali ne.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Naj bo mir danes vaš razsodnik. Zavedajte se, da je vaša odločitev prava, ko imate mir, in napačna, ko ga nimate.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon