Naj bo osebno

Naj bo osebno

Vi ste moji prijatelji, če delate, kar vam zapovedujem. (Janez 15,14)

V današnji vrstici nam Jezus pravi, da smo Njegovi prijatelji, če Ga ubogamo. V naslednji vrstici pa nadaljuje, da nas ne imenuje več služabnike, ampak svoje prijatelje. Jasno je, da si želi osebnega odnosa z nami in hkrati si želi, da bi bili mi osebni z njim. To dokaže z dejstvom, da živi v nas. Kaj je lahko še bolj osebnega, kot da nekdo živi znotraj druge osebe?

Če bi si Bog želel zadržanosti, oddaljenosti, poslovnega ali profesionalnega odnosa z nami, bi živel daleč proč. Morda bi nas občasno obiskal, vendar pa si zagotovo ne bi naredil stalnega prebivališča v isti hiši z nami.

Ko je Jezus na križu umrl, je odprl pot za nas, da lahko postanemo osebni z vsemogočnim Bogom. Kakšna osupljiva zamisel! Samo pomislite na to: Bog je naš osebni prijatelj!

Če poznamo kakega pomembnega človeka, radi izkoristimo priložnost, da lahko rečemo: »O, ja, ta človek je moj prijatelj. Ves čas hodim k njemu domov. Pogosto obiskujemo drug drugega.« Isto lahko rečemo za Boga, če naredimo svoj del, se družimo z Njim, poslušamo Njegov glas, ubogamo, kar pravi, in vsak dan ostajamo v Njegovi prisotnosti.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Lahko imate oseben odnos z Bogom; On je vaš prijatelj.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon