Naj bo vest vaš vodnik

Naj bo vest vaš vodnik

Še naprej molite za nas, kajti prepričani smo, da imamo dobro (čisto) vest, saj želimo biti pošteni in živeti plemenito, ravnati častno in pravično v vsem. (Hebrejcem 13,18)

Bog nam je dal vest, da bi se izognili težavam. Če svojo vest prezremo in je dovolj časa ne upoštevamo, ne bomo več zaznali Božjega opozorila, kadar grešimo. Ljudje otrdijo, kadar ignorirajo naraven občutek za dobro in napačno. To se dogodi celo ljudem, ki so sprejeli Jezusa Kristusa kot Gospoda in Odrešenika (ki so na novo rojeni). Bolj ko so ljudje trdosrčni, teže jim je slišati Božji glas. Njihova vest ne deluje tako, kot je Gospod načrtoval.

Vest je delovanje duha, svojo nalogo opravlja kot notranji opazovalec, nadzornik našega vedênja. Daje nam vedeti, ko je kaj prav ali narobe. Naše poznavanje standardov in smernic, ki jih je Bog postavil za nas, posledično močno vpliva na našo vest.

Njegova Beseda prebuja našo vest iz stanja, podobnega komi. Ljudje, ki niso kristjani, lahko vedo, ko naredijo kaj narobe, a ne čutijo takega opozorila, prepričanja kot tisti, ki smo na novo rojeni, izpolnjeni z Duhom in se vsakodnevno družimo z Bogom.

Več časa ko preživljamo v Božji prisotnosti, bolj občutljivi postajamo na stvari, ki ne odsevajo Božjega srca. Kadar se obnašamo brezbožno, hitro zaznamo, da v tistih trenutkih ne ravnamo tako, kot si Jezus želi.

Čudovito lahko živimo, če napolnjujemo svoj um z Božjo besedo in potem samo ubogamo svojo vest.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Naj bo vaša vest vaš vodnik.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon