Naj mir kraljuje vašemu življenju

Naj Kristusov mir kraljuje (vlada) v vaših srcih, saj ste bili tudi poklicani vanj v enem telesu. In hvaležni bodite. (Kološanom 3,15)

Vsi imamo čustva in prav je tako. Eden izmed glavnih ciljev vsakega vernika bi morala biti čustvena stabilnost. Morali bi iskati Boga, da bi se naučili nadzirati lastna čustva, namesto da dovoljujemo čustvom, da vodijo nas.

Predstavljajte si, da nakupujete, ker potrebujete določen izdelek. Gospodu ste se obvezali, da se boste znebili dolgov; odločili ste se, da boste nadzirali porabo denarja in ne kupovali nepotrebnih stvari. Med nakupovanjem pa opazite, da so znižali cene za določeno blago tudi za 50 odstotkov. Kaj naredite? Ali podležete čustvom ali počakate, da se čustva umirijo, preden se odločite?

Bog želi, da vaše odločitve vodi mir. Dovoliti Njegovemu miru, da vlada, pogosto pomeni, da malo počakate, dokler se čustva ne umirijo, potem pa preverite, ali res verjamete, da je to prav.

Ne dovolite, da odločajo vaša čustva. Vedno pojdite z mirom.

Kratka molitev

Gospod, odločil/-a sem se, naj Tvoj mir kraljuje v mojem srcu. Nočem se odločati na podlagi svojih čustev, ampak želim mirno in preudarno izbrati pot, ki jo Ti želiš.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon