Naj reka teče

Kdor veruje vame [kdor se me čvrsto drži, mi zaupa in se zanese name], bodo, kakor pravi Pismo, iz njegovega osrčja [nenehno] izvirale reke žive vode. (Janez 7,38)

Ker verujemo v Kristusa, Sveti Duh živi v nas, prebiva v našem duhu. On je reka življenja znotraj nas. Ta reka je čudovit dar, dan vsakomur izmed nas, od Boga. Njen tok prinaša zdravje, pravi pogled na življenje, velikodušnost in odpuščajočo držo.

Vseeno pa mnogi dovolijo, da se ta reka ustavi. Izgubili so voljo in ne glede na to, kaj naredijo, se jim zdi, da ne morejo zmagati. Leta zanemarjanja so reko, polno moči, sprevrgla v majcen potok. Poznate take ljudi? Je podobno vašemu življenju?

Dokler niste pripravljeni očistiti reke ovir, je odmašiti, vam bo vse težko, razočarani boste in neizpolnjeni. Ne boste mogli okusiti vode, ki zadovolji bolj kot karkoli drugega.

Danes se odločite, da ne boste več zapravljali svojega življenja, ko se borite z vsakim korakom in se z velikim naporom vlečete skozi blato. Prosite Boga, naj vam pomaga odstraniti naplavljene razbitine. On vam bo pokazal, kaj zadržuje pretok in kako se tega znebiti. Potem pa se naužijte izpolnjujočega toka reke življenja!

Kratka molitev

Bog, želim, da Tvoja reka žive vode neprestano teče v meni. Pokaži mi, katere razbitine ustavljajo tok, potem pa mi pokaži, kako naj jih odstranim.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon