Naj vaša luč sveti

Naj vaša luč tako sveti pred ljudmi, da bodo videli vašo moralno odličnost in vaša hvalevredna, plemenita in dobra dela in bodo prepoznali, častili, hvalili in slavili vašega Očeta, ki je v nebesih. (Matej 5,16)

Znani filozof in govornik Edmund Burke je nekoč dejal: »Vse, kar je potrebno za zmago zla, je, da dobri ljudje ničesar ne storijo.« To je res. Nič ne storiti je lahko, ampak je tudi nevarno. Kjer se zlu ne nasprotuje, se zlo pomnoži.

Vsi smo se že ujeli v zanko pritoževanja zaradi stvari, ki so napačne. Ampak pritoževanje ne naredi ničesar, samo poglobi razočaranje. Ničesar ne spremeni, ker nima v sebi nič dobrega.

Si predstavljate, kakšna zmeda bi bila, če bi se Bog samo pritoževal čez vse, kar gre narobe, odkar je ustvaril svet? Ampak Oče se ne pritožuje. Še naprej je dober in ravna pravično. Zlo je močno, ampak dobrota je močnejša.

Ustavimo se in spoznajmo, da se je Bog odločil delovati po svojih otrocih – po nas. Njegova luč je v nas, zato si ne moremo privoščiti, da nič ne storimo. Ne glede na vse moramo dovoliti, da naša luč sije, ko delamo dobro v Njegovem imenu.

Kratka molitev

Gospod, tako lahko je obsedeti in nič ne storiti. Ampak toliko bolje se je odločiti, da naša luč sveti. Pomagaj mi, da stojim in se zoperstavim zlu, da izkoristim vsako dano priložnost in ravnam v skladu s Tvojo dobroto.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon