Največja Božja želja

Največja Božja želja

Glej, devica bo spočela in rodila Sina, in imenovali Ga bodo Emanuel, kar v prevodu pomeni Bog z nami. (Matej 1,23)

Jezus je prišel na svet, da bi nas odkupil vezi greha; prišel je, da bi mi poznali Boga in izkusili najboljše, kar je načrtoval za nas. Želi si imeti globok, oseben odnos z nami; želi, da Ga povabimo v vse, kar se nas tiče. Zaradi tega eno izmed imen za Boga, Emanuel, pomeni »Bog z nami«. Želi si biti z nami, želi biti tesno povezan, vpleten v naše življenje. Želi si, da poznamo Njegov glas in Mu sledimo.

Božja volja je, da Ga jasno slišimo. Noče, da smo zmedeni in prestrašeni. Bili naj bi odločni, varni in svobodni. Želi, da vsakdo izpolni namen in živi v polnosti Njegovega načrta.

Ja, lahko slišimo Boga na oseben, zaupen način. Globina našega osebnega odnosa z Bogom temelji na osebnem pogovoru z Njim. On nam govori, zato da nas vodi, osveži, ponovno vzpostavi in redno obnavlja.

Prvi korak k temu, da slišimo kogarkoli, vključno z Bogom, je poslušanje. Obrnite svoje uho k Njemu in se umirite. Govoril vam bo, zato da vam pove, da vas ima rad. Bog hoče izpolniti vaše potrebe in narediti več, kot ste si kdaj mislili ali predstavljali (gl. Efežanom 3,20). Nikoli vas ne bo pustil samih, nikoli vas ne bo zapustil ali se vam odrekel (gl. Hebrejcem 13,5). Poslušajte Ga in Mu sledite vse dni svojega življenja.

Pripadate Bogu; ste ena izmed Njegovih ovac. Ovce poznajo glas svojega pastirja – glásu tujca pa ne bodo sledile (gl. Janez 10,4–5). Lahko slišite Boga; to je del vaše dediščine, ker ste kristjan/-ka. Nikoli ne podvomite o tem!


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Božje darilo za vas je novo življenje, izpolnjeno s pravičnostjo, mirom, radostjo in globokim osebnim odnosom z Njim.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon