Največji dar, ki ga lahko podarite

Bodite torej usmiljeni (razumevajoči, nežni, odzivni in sočutni), kakor je usmiljen tudi vaš Oče. (Luka 6,36)

To je najbolj pogumna, najbolj nenavadna in neizrekljiva stvar. Bolj ko o tem premišljujem, bolj sem osupla. Daje blagoslove, ki si jih ne zaslužimo, in zadrži kazen, ki jo zaslužimo. Je najpopolnejši, največji dar, ki ga lahko nekomu podarite.

Ta dar se imenuje milost. Poglejte, Jezus je prišel na zemljo in nam izkazal milost, tako da se moramo tudi sami naučiti drugim izkazovati milost.

Kristusov zgled nas uči, da ljubimo in molimo za svoje sovražnike. Uči nas, da smo prijateljski do tistih, ki z nami ne ravnajo tako, kot si mi želimo. Rečeno nam je bilo, naj dajemo in skrbimo za revne in nemočne, ki nam nikoli ne bodo mogli povrniti.

Lahko dajemo ljudem, ki nas bodo tudi sami v zameno obdarovali. Smo pa mnogo bolj blagoslovljeni, ko se odločimo dati tistim, ki nam ne morejo povrniti – in to je darujoča milost.

Največji dar, ki ga lahko podarite Bogu, je, da postajate vedno bolj podobni Jezusu. To lahko dosežete, kadar ravnate z drugimi tako, kot je On ravnal z vami. Podarite ljudem okrog sebe največji dar, ki ga lahko kdajkoli sprejmejo od vas: milost.

Kratka molitev

Bog, zahvaljujem se Ti za milost, ki mi jo nesebično izkazuješ vsak dan. Odločil/-a sem se, da bom to milost podaril/-a drugim. Ob vsaki priložnosti jim bom izkazoval/-a milost, ki si jo Ti izkazal meni.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon