Naš izvor je Bog, ne svet

In Bog, ki sejalcu priskrbi seme in kruh za živež, bo dal in pomnožil vaše [izvore za] seme in povečal sadove vaše pravičnosti [ki se izkaže v dobroti, prijaznosti in dobrodelnosti].                     (2 Korinčanom 9,10)

Božji finančni sistem ni tak kot svetovni. Ne glede na to, kaj se dogaja okrog nas, se nam ni treba bati, ker nas Bog ljubi.

Medtem ko je svetovni finančni sistem pogosto nestabilen, se Božja ljubezen nikoli ne spremeni in ostaja čvrst temelj za življenje. Lahko Mu zaupamo, ne glede na dogajanje okrog nas, saj nam On želi pomagati in bo vedno poiskal pot, da izpolni naše preproste vsakdanje potrebe.

Drugo pismo Koričanom 9,10 poudarja, da bo Bog poskrbel za naše potrebe in nam dal kruh za živež.

Bog je tisti, ki priskrbi. Naša služba ni naš izvor – Bog je. Če naša služba in prihranki izpuhtijo, ni treba, da se počutimo brezupne, saj Bog ni omejen. On lahko priskrbi za nas na drugačen način, kakršnega si pred tem nismo niti zamišljali niti predstavljali.

Evangelij po Mateju 6,26 nas pomirja in nam zagotavlja, da če Bog poskrbi za ptice, lahko verjamemo, da bo poskrbel tudi za nas. Ali verjamete, da Bog lahko poskrbi za vas?

Kratka molitev

Bog, hvala, ker si zvest in zaupanja vreden izvor vsega, kar potrebujem. Ne glede na to, kaj se zgodi, se zanašam Nate in samo Nate, da boš izpolnil moje potrebe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon