Naš Prečiščevalec

Naš Prečiščevalec

Sédel bo kakor topilec in prečiščevalec srebra in (o)čistil bo duhovnike, Levijeve sinove. Kakor zlato in srebro jih bo prečistil. (Malahija 3,3)

Ko se oziram na pretekla leta, lahko vidim, da sem bila na očarljivem potovanju z Bogom. Zagotovo me je spremenil in še vedno me vsak dan spreminja. Imela sem velike težave v duši (v svojem umu, volji in čustvih) in v tistih okoliščinah sem takrat prejela polnost Svetega Duha. Nisem se zavedala, kaj se bo zgodilo v mojem življenju. Prosila sem Boga za spremembe, a se sploh nisem zavedala, da sem jaz tista, ki se mora spremeniti!

Bog je začel proces v meni – počasi, vztrajno in vedno s takim tempom, ki sem ga lahko prenesla. Tako kot topilec (prečiščevalec) bdi nad ognjem, ki gori v našem življenju, da nikoli ne bi postal prevroč in da nikoli ne bi ugasnil. Šele takrat, ko zagleda v nas svoj odsev, je varno, da ogenj ugasne, a še celo takrat včasih potrebujemo nekaj sprememb.

Ko me je Bog učil potrpežljivosti, sem se soočala z mnogimi okoliščinami, kjer sem se lahko odzvala potrpežljivo ali pa na grd način. Kar pogosto sem se grdo obnašala, a Sveti Duh me je še kar naprej prepričeval, me učil in vlival vame željo, da bi živela Bogu na slavo. Postopoma, malo po malo, sem se spreminjala na enem področju, potem na drugem. Običajno sem se morala med bitkami malo spočiti. Pogosto sem mislila, da sem morda končno le diplomirala, ko sem odkrila, da se moram naučiti še nečesa drugega.

Tako je videti, ko nas Sveti Duh spreminja. Ohranjajte svoje srce odprto za Njegovo vodstvo, naj bodo vaša ušesa vedno odprta za Njegov glas; poslušajte in ubogajte, kar vam govori – in kmalu boste videli, da vas bolj in bolj spreminja v osebo, kakršno si je zamislil.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Ne obupajte, kadar vam Bog pokaže področja v vas, ki potrebujejo spremembe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon