Nasmehnite se!

Veselo srce razvedri (jasní) obraz, bolečina srca pa tare duha. (Pregovori 15,13)

Vsakdo se zna nasmehniti. Nasmeh je eden izmed največjih darov, ki nam jih je Bog poklonil. Zaradi njega se dobro počutimo. Ko se nasmehnemo, odsevamo lepoto. Kadar je veselje v vašem življenju vidno, nagovarja in prodira v druge. Kadar pa Božjo radost zaklenete znotraj sebe in ji ne dovolite, da se izraža na vašem obrazu, prikrajšate ljudi okrog sebe za prijetno in osvežujočo izkušnjo.

Mnogi ne razumejo, kako lahko izraženo veselje spremeni njihove okoliščine in morda tudi življenje nekoga drugega. Ko živimo v Gospodovem veselju, preženemo slabe in moreče okoliščine. Ko je Njegova radost zasidrana globoko v nas, si ne moremo pomagati, ampak se nasmeh kar nariše na obrazu!

Sama ne bi nikoli pomislila, da ima nasmeh tako globok pomen. Bog pa mi je pokazal, kako revolucionaren je lahko preprost nasmeh. Izražanje radosti z mirnim, veselim nasmehom prinaša dobre stvari v vaše življenje in hkrati deli Gospodovo radost in luč z drugimi … Torej, nasmehnite se!

Kratka molitev

Gospod, opominjaj me, da se vsak dan nasmehnem! Naklonil si mi tako veliko, globoko radost. Želim jo izražati in polepšati življenje drugih.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon