Naučite se jemati življenje táko, kot je

Ne skrbite torej (ne bodite tesnobni) za jutri, kajti jutrišnji dan bo skrbel sam zase. Zadosti je dnevu njegova lastna težava. (Matej 6,34)

Kot večina ljudi sem se tudi jaz otepala stvari, ki mi niso bile všeč, in glede katerih nisem mogla ničesar narediti. Nekega dne mi je Gospod rekel: »Joyce, nauči se jemati življenje táko, kot je.«

Prepričana sem, da je to nauk za vse nas. To, kar mi je rekel, je zame pomenilo, naj se neham boriti s stvarmi, glede katerih ne morem narediti ničesar.

Če nekam potujemo in se nenadoma znajdemo v prometnem zamašku zaradi nesreče ali slabega vremena, nima nobenega smisla, da se temu upiramo. Samo čas ali pa Božje nadnaravno posredovanje bo spremenilo ta položaj. Zakaj se ne bi sprostili in poskušali najti načina, da bi uživali ta čas?

Bog nas je opremil, da sprejmemo življenje z vsem dogajanjem táko, kot je. In prav to je razlog, zakaj nam je Jezus naročil, naj se osredotočamo samo na današnji dan. On ve, da bomo utrujeni in razdraženi, če bomo zapravljali čas s skrbmi, ki so izven našega vpliva.

Ni vam treba zapravljati časa s spreminjanjem in obvladovanjem stvari, ki so izven vašega nadzora. Naravnajte svoj um na to, kar je Bog postavil pred vas, Njemu pa dovolite, da poskrbi za ostalo.

Kratka molitev

Gospod, vidim, da ne morem nadzorovati vsega, lahko pa zaupam Tebi. Prav zdaj sem se odločil, da bom naredil največ, kar lahko, s tem, kar si mi dal; ostalo pa prepuščam Tebi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon