Naučite se počakati

… toda tisti, ki čakajo Gospoda, obnavljajo svojo moč; dvigajo se na perutih kakor orli, tekajo, pa ne opešajo, hodijo, pa ne omagajo. (Izaija 40,31)

Ljudje me pogosto vprašajo: »Kako naj zagotovo vem, ali slišim od Boga ali si samo domišljam?«

Prepričana sem, da najdemo odgovor tako, da se naučimo čakati. Pri velikih, težkih odločitvah pogosto čutimo potrebo po hitri odločitvi. Nekaj moramo narediti in to prav zdaj! Božja modrost pa nam pravi, naj počakamo, dokler nimamo jasne slike tega, kaj naj naredimo in kdaj naj to naredimo.

Vsi moramo razviti sposobnost, da se umaknemo za korak in pogledamo na vsako situacijo iz Božjega vidika. Šele potem se lahko odločimo v skladu z Njegovo voljo.

Moč najdemo v čakanju. Ko čakate na Gospoda, lahko v svojem duhu zaznate, kaj Gospod dejansko pričakuje od vas, ne pa, kaj vi mislite, da On pričakuje od vas.

Ko se srečate s kakršnokoli težko odločitvijo, je modro počakati, dokler nimate jasnega odgovora. Sicer bi morda naredili korak, ki bi ga obžalovali. Morda vam bo neprijetno in si boste želeli pohiteti, a ne dovolite, da bi imel pritisk prednost pred Božjo modrostjo in spoznanjem.

Kratka molitev

Gospod, nočem se ujeti v past hipne odločitve, ki bi jo potem obžaloval. Spominjaj me, da Te čakam vsak dan. Morda bo težko, a vredno je sprejeti Tvojo modrost in spoznanje.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon