Naučite se zaupati Božjemu načrtu

Izroči svojo pot Gospodu [prevali in preloži vsako skrb svojega bremena Nanj]; zaupaj (nasloni se, zanašaj se, bodi prepričan) Vanj, in On bo storil. (Psalm 37,5)

Svoje življenje lahko poenostavite tako, da se učite razvijati zaupanje v Boga. Veliko prepogosto si ne dovolimo zaupati. Morda je bilo vaše zaupanje v preteklosti prevečkrat izdano. Ali pa ste morda zelo neodvisni. Tudi če je tako, je izredno pomembno, da se učite zaupanja Bogu.

Zlahka postanete zaskrbljeni in izžeti, ko poskušate sami uravnavati svoje življenje, a to nikoli ne deluje. Božji načrt je vedno boljši kot vaš. Kdor zaupa Bogu, ve, da je Njegova pot najboljša.

Zaupanje ne bo kar čarobno prišlo. Zaupanje raste, ko stopamo v veri in okušamo Božjo zvestobo. Upreti se morate dvomu, strahu, negotovosti ali morda celo siloviti neodvisnosti, da boste lahko popolnoma zaupali Bogu. Ko to storite, se vam ne bo treba toliko naprezati, da bo življenje delovalo.

Zaupanje Bogu prinaša nadnaraven počitek našim dušam in nam omogoča, da živimo preprosto in svobodno, tako kot On želi. Zato Mu tudi takrat, ko se nam ne zdi smiselno, zaupajmo in okušajmo Njegovo svobodo in počitek.

Kratka molitev

Gospod, Tvoje poti so vedno boljše od mojih. Vem, da me zaupanje v lastno moč ne bo nikamor pripeljalo. Zaupam Vate. Tudi ko se mi ne zdi smiselno, se odločam zaupati Tebi, saj vem, da boš izpolnil svoje načrte.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon