Ne bodite vsevedni

Ne bodite vsevedni

Kar se tiče Boga, je Njegova pot popolna! Gospodova beseda je preizkušena, preverjena in prečiščena; On je ščit vsem, ki se zatekajo k Njemu in Mu zaupajo. (Psalm 18,31)

Resnica iz Božje zapisane Besede nas ohranja trdne in stabilne v življenjskih viharjih. Lahko pričakujemo, da bomo slišali Boga iz Njegove Besede. Nikoli se ne spreminja in ne omahuje v svojem namenu za nas. Tudi če Njegova Beseda ne govori izrecno o podrobnostih naše situacije, pa govori o Božjem srcu in značaju ter nam zagotavlja, da bo On vedno skrbel za nas in da bo pripravil pot za nas.

Beseda nas uči, da je naše znanje razdrobljeno, pomanjkljivo in nepopolno. Glede na Prvo pismo Korinčanom 13,9 spoznavamo le »delno«. Torej ne bo nikoli v našem življenju prišel trenutek, ko bi lahko rekli: »Vem vse, kar moram vedeti.« Pojdite k Bogu v ponižnosti in želji, da bi se učili iz Njegove Besede. Vsak dan Ga prosite, naj vas uči, kaj naj bi storili v vsaki situaciji.

Sprejmite Svetega Duha kot svojega Učitelja, da vas lahko vsak dan vodi (uvaja) v vso resnico (gl. Janez 16,13). Odkrival vam bo stvari, ki jih sami nikoli ne bi mogli ugotoviti. Sama sem se odločila, da se bom vse življenje učila in to toplo priporočam tudi vam.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Ne bodite vsevedni; prosite Boga, naj vas uči, kar se morate danes naučiti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon