Ne dovolite si, da »počite«

Le v Bogu počiva (se pomiri) moja duša, od Njega pride moja rešitev. Le On je moja skala in moja rešitev, On je moja trdnjava (obramba, visoki grad), nikakor ne omahnem. (Psalm 62,2–3)

Se vam je kdaj pripetilo, da se vam je strgala elastika, ki ste jo skušali napeti okrog nečesa? Ker niste našli druge, ste poskušali povezati oba konca strgane elastike.

Včasih se v vsakodnevnem življenju raztegnemo preko zmožnosti in »počimo« kot elastika. Mislimo, da bomo rešili težavo preprosto tako, da povežemo strgana konca skupaj. Ampak kmalu spet pademo v isto kolesje, ki nam je že prej povzročilo napetost in zlom.

Sčasoma je zaradi ponavljajoče se prenapetosti naše življenje podobno izrabljeni elastiki. Lahko nas popolnoma izčrpa.

Neupoštevanje Božjih zakonov in Njegovih postavljenih meja za nas bo nazadnje povzročilo izgorelost. Preprosto se ne morete kar naprej preveč gnati in preobremenjevati uma, čustev in telesa, ne da bi prej ali slej plačali za to. Bog pa noče, da živite na tak način.

Ukrojite svoj pogled, da se bo ujemal z Božjim. Iščite Njegov mir in Njegov tempo za svoje življenje. Spoštujte svoje telo. Cenite zdravje kot neprecenljiv dar. Ne zapravljajte od Boga dane moči za napetosti in pritiske. Prihranite jo za življenje in uživanje le tega!

Kratka molitev

Bog, v Tebi želim najti svoj mir in počitek. Namesto da se nenehno priganjam in »pokam« zaradi napetosti, mi pokaži, kako naj sledim Tvojemu tempu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon