Ne morete prekositi Boga

Dajajte in [darovi] vam bo dano … S kakršno mero namreč merite [mera, ki jo uporabljate, ko delite dobrine drugim], s tako se vam bo odmerilo. (Luka 6,38)

Nekateri postavljajo denar in svetovni trgovinski sistem pred Boga. Toda Sveto pismo v Razodetju 18 izjavlja, da nam bo spodletelo, če bomo zaupali v denar. Ugotovila sem preprost način upravljanja denarja: poskusite prekositi Boga. (Resnica je, da nikoli in nikdar ni možno prekositi Boga, ampak kadar poskušate, so rezultati neverjetni.)

Več kot dajemo, bolj kot Ga ubogamo na področju financ, bolj nas blagoslavlja. Ko naredimo več za druge, ugotovimo, da smo srečnejši in bolj izpolnjeni kot kdajkoli prej.

Družba nam pravi, naj vlagamo vse v svetovni sistem in naj delamo še več, da ustvarimo več denarja. A če bomo delali tako, ne bomo nikoli imeli ničesar, kar je res pomembno, še posebno ne radosti. In ne bomo zmožni uživati v denarju, ki ga bomo imeli, ker ga ne bomo uporabljali na Božji način.

Glede na svetovni sistem to ni smiselno, ampak Bog ne želi, da zaslužite denar in ga potem kopičite. Bog pravi, da bomo imeli na koncu več, kadar dajemo. Danes vas pozivam, da povečate radodarnost. Zaupajte mi, ne morete prekositi Boga.

Kratka molitev

Bog, vem, da je Tvoj načrt za moje finance drugačen od svetovnega načrta. Ampak spoznal sem, da kadar dajem tako, kot mi Ti praviš, Ti poskrbiš zame. Moj denar je Tvoj in uporabljal ga bom skladno s Tvojo voljo.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon