Ne obdržite »spiska zamer«

… Ljubezen (Božja ljubezen v nas) ni brezobzirna, ne išče svojega, ne da se razdražiti (ni preobčutljiva ali zamerljiva; ne misli hudega [ne upošteva storjenega zla]. (1 Korinčanom 13,5)

Vsi smo kdaj prizadeti. Izredno pomembno je, da se naučimo hitro odpustiti, zato da smo duhovno zdravi in močni. Ko vas, na primer, nekdo prizadene, ne zapravite naslednjih deset let svojega življenja tako, da se oklepate te zamere ali žalitve. Najverjetneje tista oseba sploh ne razmišlja o vas, medtem ko imate vi tisti pripetljaj leta pred svojimi očmi. To prizadene le enega človeka – vas.

Če ne odpustimo, ohranjamo »spisek zamer« in se povzdigujemo nad druge, ker mislimo, da smo sami boljši.

Ko sva v zgodnjih letih zakona z Davom zganjala kraval in se jezila drug na drugega, sem privlekla na dan stvari iz preteklosti, ki se jih sploh ni mogel spomniti. Dave me je vprašal: »Pa kje hraniš vse te stvari?« »No, imam prostor za to.« A vse to me je glodalo. In vsako njegovo novo napako sem dodala na ta spisek, dokler ni postal grenak velikan v mojem srcu.

Tako sem hvaležna Bogu, da sem se naučila boljšega načina življenja! Ko živimo v Božji ljubezni, smo osvobojeni »spiskov zamer«, ki so nas prizadele. Če danes trpite zaradi bolečine neodpuščanja, prosite Boga, naj vam pomaga, da se znebite teh spiskov. Tako omogočite, da se zagrenjenost poslovi.

Kratka molitev

Bog, nočem obdržati »spiska zamer« in živeti z neodpuščanjem v svojem srcu. Izročam ga Tebi in Te prosim, da mi pomagaš živeti v Tvoji ljubezni, ki »ne misli hudega (ne upošteva storjenega zla)«.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon