Ne pokleknite pred strahom

Kadar se bojim, Ti zaupam, se zanašam in opiram Nate. (Psalm 56,4)

Strah ni od Boga, ampak od satana. Kadar vas obhaja strah, se srečujete s sovražnikom. Ko poučujem, pogosto povem, da je strah »glavni oziroma vodilni duh«. Satan s tem duhom poskuša gospodovati Božjim ljudem in jim preprečuje, da ne bi prišli pod vodstvo resničnega Učitelja in Gospodarja, Jezusa Kristusa.

Množice ljudi nikoli ne izpolnijo Božjega klica v svojem življenju iz preprostega razloga. Kadar se skušajo premakniti naprej, jih namreč hudič ustavi tako, da uporabi strah. Ali tako ustavlja tudi vas? Satan uporablja strah in s tem preprečuje ljudem, da bi uživali življenje. Strah prinaša trpinčenje. Prav gotovo se ne morete veseliti življenja in hkrati trpeti.

Ko hudič prinese strah, se lahko odločite, da ne boste pokleknili pred njim. David je izrekel: »Kadar me napade strah, bom zaupal Tebi.« Prepričana sem, da lahko izjavim: Kadar si prizadevate iskati Boga z vsem srcem in Mu slediti, vas bo satan napadel s strahom. Če zaupate in se zanesete na Boga, pa vam On pomaga premagati strah in iti naprej.

Kratka molitev

Bog, nočem se prikloniti strahu. Zaupam Ti in se zanašam Nate. Vem, da lahko računam Nate, da mi boš dal pogum in moč, da se uprem strahu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon