Ne predajte se samopomilovanju

Vem za misli in načrte, ki jih imam z vami, govori Gospod: misli in načrte blaginje in miru in ne nesreče, da vam dam upanje in prihodnost. (Jeremija 29,11)

Samopomilovanje je uničujoče in negativno čustvo. Zaslepi nas, da ne vidimo blagoslovov in možnosti, ki so pred nami, hkrati pa krade naše upanje tako za danes kot za jutri. Ljudje, ki se pomilujejo, pogosto mislijo: »Zakaj bi moral poskusiti nekaj narediti? Saj mi tako ali tako ne bo uspelo.«

Samopomilovanje je v bistvu malikovanje, ker je osredotočenost nase prekoračila vsako mejo. Ko si dovolimo samopomilovanje, pravzaprav zavračamo Božjo ljubezen in Njegovo sposobnost, da spremeni stvari.

Spodbujam vas, da ne zapravite več niti enega dneva s samopomilovanjem. Ko izgubljate upanje in se začenjate pomilovati, se ustavite in recite: »Zavračam samopomilovanje. Tudi če sem zdaj v težkem obdobju, ne bom nehal upati v boljše čase.«

Bog ima misli in načrte za vaše dobro, da vam da upanje za prihodnost. Če boste ohranili upanje in boste pozornost usmerili na Jezusa, se vam bodo zgodile neverjetne stvari.

Kratka molitev

Gospod, zavračam samopomilovanje. Ko se bom znašel v težkih razmerah, se bom spomnil, da si Ti večji od vsake težave in da imaš zame upanja polno prihodnost. Želim, da se v mojem življenju uresničijo Tvoji načrti. Zaupam Vate.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon