Ne pregorite zaradi preveč dejavnosti

Ne pregorite zaradi preveč dejavnosti

“Pridite k meni vsi, ki ste utrujeni in obteženi, in jaz vam bom dal počitek. Vzemite moj jarem nase in učite se od mene … in našli boste počitek svojim dušam; kajti moj jarem je prijeten in moje breme je lahko. (Matej 11,28–30)

Na začetku svoje hoje z Gospodom sem bila zelo navdušena in zagnana za služenje, zato sem se pridružila vsemu, kar me je zanimalo, četudi le od daleč. Posledično sem hitro ugotovila, v čem sem dobra, za kaj sem maziljena.

Ker sem bila tako zaposlena, nisem redno preživljala časa z Bogom. Delala sem dobre stvari za Boga, a sem ga pri tem nekako prezrla. Zato sem bila velikokrat razdražena, ker sem opravljala dela mesa.

“Dela mesa” so stvari, ki jih delamo brez Božje moči, ki naj bi delovala skozi nas. Težko je, izsušijo nas in ne porajajo niti radosti niti izpolnitve. Pogosto so to dobre stvari, ne pa “Božje”.

Ljudje lahko dobesedno pregorijo zaradi religioznih dejavnosti, ko se trudijo služiti Bogu v lastni moči. Ampak Jezus ni umrl za nas zato, da bi bili mi nenehno aktivni … On je umrl, da bi bili lahko eno z Bogom po Njem (po Kristusu), zato da bi lahko imeli globok oseben odnos z Bogom Očetom, Bogom Sinom in Bogom Svetim Duhom.

Morate danes opustiti nekaj del mesa, da bi bili resnično z Bogom?


Kratka molitev

Gospod, vidim, da izvrševanje dobrih del ni zamenjava za resnično poznavanje Tebe. Pomagaj mi najti počitek v Tebi, ko odlagam nepotrebne dejavnosti, zato da bi preživel več časa s Teboj.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon