Ne premišljujte o drobnih razočaranjih

Tvoje zapovedi bom premišljeval in spoštoval Tvoje poti [poti življenja, ki jih jasno označuje Tvoj zakon]. (Psalm 119,15)

Globoka ranjenost ni le posledica velikega razočaranja, ko, na primer, ne dobimo službe ali nas prezrejo pri napredovanju, ki si ga močno želimo. Globoka čustvena prizadetost lahko izvira iz zaporedja manjših nevšečnosti, nejevolje in nezadovoljstva. Zato moramo vedeti, kako naj obvladujemo majhna, vsakodnevna razočaranja in kako naj trezno gledamo nanje.

Ko se nenehno na nekaj usmerjamo, to imenujemo premišljevanje. Majhne tegobe, s katerimi se srečujemo vsak dan, so nadležne že same po sebi. Ko pa se začnejo kopičiti, je skoraj nemogoče razmišljati o čem drugem.

Namesto da se osredotočate na težave in postajate vedno bolj malodušni, se usmerite na Boga in premišljujte o Njegovih danih obljubah. Življenje vas morda zbije na tla, ampak ni vam treba ostati na tleh. Bog je pripravljen, voljan in zmožen, da vas dvigne.

Ko se upognete pod težo razočaranj, imate dve možnosti: ali dovolite, da pritisnejo na vas, ali pa jih uporabite kot odskočno desko k boljšim stvarem. Ko ste razočarani, se odločite, da boste premišljevali o Božjih poteh. On ima za vas boljše stvari in pomagal vam bo premagati razočaranost.

Kratka molitev

Bog, tako kot pravi Psalm 119,15, bom premišljeval/-a o Tvoji besedi, ne pa o drobnih razočaranjih, ki me skušajo upogniti. Tvoja Beseda je močna, mogočna in oživljajoča, zato vem, da lahko premagam razočaranja tako, da gledam Tebe!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon