Ne skrbite … Slavite!

Bojte se Gospoda, vi, njegovi sveti [častite in slavite Ga]. Saj nič ne manjka njim, ki Ga častijo in slavijo z božjim strahom. (Psalm 34,10)

Spominjam se jutra, ko sem se posvetila molitvi, namesto da bi bila zaskrbljena zaradi takratne situacije in bi razglabljala, kaj naj ukrenem glede tega.

Nenadoma sem zaslišala tisti tihi, nežni glas v svojem duhu. Rekel mi je: »Joyce, ali boš slavila svojo težavo ali mene?« Vidite, Bog je bil več kot voljan opraviti z mojo težavo, če sem bila sama pripravljena nanjo pozabiti in posvetiti čas slavljenju Njega.

Kadar slavimo Gospoda, sprostimo čustveno oziroma miselno breme, ki nas je pritiskalo k tlom. Použito je v Njegovem veličastju. Kadar ohranjamo svoj pogled na Njem in Ga slavimo, bomo vedno videli, kako Njegov načrt za nas vse obrača v naše dobro.

Sveto pismo pravi, da nič ne manjka njim, ki Gospoda resnično slavijo z božjim strahom (strahospoštovanjem). Želite biti prepričani, da bodo vse vaše potrebe izpolnjene? Potem si zapomnite: slavite, ne skrbite.

Kljub težavam, s katerimi se srečujete, molite in poveličujte Boga. V vašem srcu se bo dvignila vera in boste zmagali.

Kratka molitev

Gospod, ne bom skrbel. Namesto tega bom slavil Tebe. Velik in mogočen si. Vem, da boš izpolnil moje potrebe, ker si tako dober in me ljubiš.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon