Nevarnost ljubosumja

Kjer sta namreč ljubosumje (zavist) in prepirljivost (tekmovalnost in sebično stremljenje), tam so tudi zmeda (nemir, nesoglasje, upor), vsakršno zlo in ničvredne dejavnosti. (Jakob 3,16)

Jeza, ki jo je povzročilo ljubosumje, je prvo negativno čustvo, ki ga omenja Sveto pismo. Prva Mojzesova knjiga nam v 4. poglavju opisuje Kajna, ki je ubil brata Abela. Vzrok je bilo takó močno ljubosumje, da je sprožilo jezo. Čeprav je jeza ena izmed najbolj skrajnih posledic ljubosumja, nas opominja, kako nevarno je lahko ljubosumje.

V današnji družbi je mnogo ljudi prepričanih, da njihova vrednost ali pomembnost izhaja iz njihove službe, družbenega ugleda ali položaja v cerkvi. Zaradi take miselnosti se bojijo, da bo morda kdo drug napredoval pred njimi. Zavist jih pripelje do tega, da skušajo biti pomembni v človeških očeh.

Če se borite s takim pogledom, morate razumeti, da vas je Bog z razlogom postavil tja, kjer ste. On ima dober načrt za vaše življenje in ve, kako morate biti pripravljeni za ta načrt.

Ne zaničujte dni skromnih začetkov. Veseli in izpolnjeni bomo, ko ubogamo  specifični namen, ki ga je Bog položil v nas, ne pa da iz zavisti poskušamo doseči nekaj, da bi naredili vtis na druge. Ne dopustite, da se zavist razrašča v vas. Zaupajte Bogu, da vas je postavil tja, kjer morate biti.

Kratka molitev

Bog, ljubosumje je nevarno. Nočem imeti nobenega deleža pri tem. Moj ugled ni odvisen od posvetnih vlog in priznanj. Vse, kar potrebujem, si Ti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon