Niste ustvarjeni za krivdo

Zdaj ni torej nobene obsodbe (nobenega odločanja o krivdi) za tiste, ki so v Kristusu Jezusu, ki ne živijo [in ne hodijo] po ukazih mesa, ampak po ukazih Duha. (Rimljanom 8,1)

Kadarkoli veliko množico vprašam, koliko od njih čuti krivdo, ocenjujem, da najmanj 80 odstotkov ljudi dvigne roko. Bila sem del teh 80 odstotkov, vse dokler se nisem odločila, da nisem ustvarjena zato, da bi se počutila krivo, in da ne bom dovolila občutku odpadništva, da vlada nad mojim življenjem.

Proučevala sem Božjo besedo, kaj pravi o krivdi; proučevala sem Njegov značaj in naravo, dokler nisem bila popolnoma prepričana, da Bog ni izvor krivde.

Na krivdo gledam kot na nezakonitega vsiljivca, ki napada naš um in vest, s tem pa nas poskuša odvračati od vsega, kar nam Bog daje v veselje in užitek. Krivda nima nobene zakonite pravice v našem življenju, ker je Jezus plačal za naše grehe in hudodelstva. Če je torej v nas nezakonito, potem jo moramo poslati nazaj tja, od koder prihaja – v pekel!

Zoperstavite se temu, da bi krivda še naprej kradla vaše veselje. Morate si zapomniti, da niste ustvarjeni zato, da bi se počutili krive. Kadarkoli pa jo začutite, se spopadite z njo odločno in agresivno ob vsej podpori Božje ljubezni in milosti.

Kratka molitev

 Sveti Duh, vem, da nisem ustvarjen/-a za krivdo! Kadarkoli se skuša krivda dvigniti v meni, naj bom pozoren/-na in me spomni, da mi je odpuščeno in sem svet/-a zaradi Jezusove žrtve na križu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon