Njegovo prebivališče

Njegovo prebivališče

Mar ne veste in ne razumete, da ste Božji tempelj (Njegovo svetišče) in da Božji Duh stalno prebiva v vas? (Korinčanom 3,16)

Osupla sem in začudena, ko razmišljam o velikem blagoslovu, da se Sveti Duh naseli v nas. Navdihuje nas, da delamo mogočne stvari. Opremlja nas z močjo za vse naše naloge. Ostaja tesno povezan z nami, nikoli nas ne zapusti in nikoli ne pozabi na nas.

Samo pomislite na to – če verujemo v Jezusa Kristusa, smo dom, prebivališče Božjega Svetega Duha! O tej resnici bi morali premišljevati znova in znova, dokler ne postane osebno razodetje v našem življenju. Če tako delamo, ne bomo nikoli nebogljeni, brez upanja ali brez moči, ker je obljubil, da bo z nami, da nam bo govoril, nas krepčal in usposabljal. Nikoli ne bomo brez prijatelja in brez usmeritve, ker je obljubil, da nas bo vodil in nas spremljal v vsem, kar delamo.

Pavel je pisal svojemu mlademu učencu Timoteju: » … [z vso skrbjo] varuj in ščiti dragoceni zaklad (odlično resnico), ki ti je bil zaupan(a), s pomočjo Svetega Duha, ki si je v nas naredil svoj dom« (2 Timoteju 1,14).

Resnice, ki jih poznate o Svetem Duhu, so dragocene; spodbujam vas, da jih varujete in hranite v svojem srcu. Ne dovolite, da vam zdrsnejo iz rok. Odkar verujete v Jezusa Kristusa, je Sveti Duh v vas, da vam pomaga ne le ohranjati, kar ste se naučili o Njem, ampak rasti in vam omogoča, da to poveste tudi drugim. Cenite Ga, častite Ga, ljubite in obožujte Ga. Tako dober je, tako prijazen tako osupljiv. Čudovit je – in vi ste Njegovo prebivališče!


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Večkrat na dan glasno recite: »Jaz sem Božje prebivališče. V meni je naredil svoj dom.«

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon