Bog vas želi popeljati na novo raven

Bog vas želi popeljati na novo raven

Pouči modrega in bo še modrejši, pouči pravičnega (pokončnega, iskrenega in kdor je v pravem odnosu z Bogom) in bo napredoval v znanju. (Pregovori 9,9)

Čeprav Bog želi, da smo veseli in zadovoljni, včasih povzroči nezadovoljstvo ali občutek, da nekaj ni prav, ker želi, da prenehamo delati iste stare stvari. Hoče nas dregniti, da bi iskali Njega, da bi nas lahko popeljal na novo raven.

Bog vedno želi, da postajamo močnejši, gremo globlje in smo vedno bliže, še bolj zaupni in domači v odnosu z Njim. V tem procesu zorenja nas večino časa vodi iz mest, kjer smo se v preteklosti počutili udobno. Ko predolgo uživamo preveč udobja, to lahko pomeni, da ne rastemo. Če čutite, da nekaj vznemirja vaše srce, a tega ne razumete popolnoma, vprašajte Boga, kaj se dogaja, in si vzemite čas, da počakate na Njegov odgovor.

Čas, ki ga preživimo z Bogom, je ključnega pomena za našo rast in zrelost, ampak ne moremo ves čas delati istih stvari, da bi doživeli vse, kar ima Bog za nas. Imela sem čas, ko je branje Svetega pisma postalo naporno, zato me je Bog preprosto vodil, da sem nekaj mesecev brala drug prevod. Samo ta majhna sprememba je prinesla novo rast, ker sem začela drugače gledati na stvari. Bog me je poskusil le usmeriti, naj sežem po drugem prevodu, medtem ko me je satan poskušal obtoževati, ker nisem želela brati Svetega pisma,. Nekega dne sem se malo dolgočasila, ko sem poskušala brati in moliti, zato sem se presedla na drug stol v svoji pisarni. Nenadoma sem zagledala stvari, ki so bile v pisarni že leta, a jih nisem opazila. Majhna prilagoditev je povzročila, da sem zagledala stvari z novega zornega kota in Bog me je naučil duhovne lekcije samo zato, ker sem se presedla na drug stol.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Ne bojte se premakniti svojega stola.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon