Oblecite si novega človeka

In oblecite si novega človeka (prerojeno naravo), ustvarjeno po Božji podobi v resnični pravičnosti in svetosti. (Efežanom 4,24)

Potem ko so vse boleče stvari, ki so se vam zgodile v preteklosti, prišle in odšle, Bog še vedno želi, da užijete prav vsak dan svojega življenja. To pa se seveda ne bo zgodilo, dokler se ne odločite, da zgrabite za življenje v obilju, ki sta ga Jezusova smrt in vstajenje pridobila za vas. Do takrat pa vam ga bo hudič vedno poskušal speljati.

V Evangeliju po Janezu 10,10 je Jezus rekel: »Tat prihaja samo zato, da krade, kolje in uničuje (pogublja). Jaz sem prišel, da bi imeli in uživali življenje, in ga imeli v obilju (v polni meri, dokler ne prekipeva).« Jezus je prišel na ta svet in umrl za nas, da bi mi imeli življenje v obilju!

Z življenjem, ki ga je On dal, ste vi novo stvarjenje. Ne dovolite starim stvarem, ki so se vam zgodile, da še naprej vplivajo na vaše novo življenje v Kristusu. Ker ste novo stvarjenje v Kristusu Jezusu, lahko obnavljate svoj um v skladu z Božjo besedo, vaša čustva pa so lahko ozdravljena in obnovljena. Božji dobri načrti se lahko razvijejo, ko živite v novem človeku, ki ga je Jezus kupil za vas.

Kratka molitev

Bog, odločil/-a sem se, da si bom vsak dan dejavno nadel/-a novega človeka, novo naravo, ki jo je Jezus kupil zame. V Kristusu sem prerojen/-a, sem radostno, mirno in popolno stvarjenje v Tebi!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon