Obračunajte z razočaranjem

Podvrzite se torej Bogu, hudiču pa se uprite in bo pobegnil od vas. (Jakob 4,7)

Mnogi kristjani obupani in potrti obležijo na cesti življenja, ker se niso naučili, kako naj se spoprimejo z razočaranjem. Bog pa ne želi, da ste danes – ali pa katerikoli drugi dan razočarani, potrti ali obupani.

Del Jezusove zemeljske službe se je nanašal na maziljenje Svetega Duha, v moči katerega je osvobajal vse, ki jih je hudič zatiral. Razočarani ljudje so našli novo upanje povsod, kjer so se srečali z Jezusovo močjo. Ta ista moč nam je na razpolago tudi danes.

Uporabite to moč, da se branite pred razočaranjem tako, da se usmerite na Boga, razmišljate o Njegovih obljubah, priznavate in izpovedujete Njegovo Besedo in podredite sebe in svojo situacijo Njemu v molitvi. Zaradi Jezusa se lahko borite z vsakim sovražnikovim poskusom, da bi vas obtežil; okarajte ga, da vas ne bo mogel uničiti.

Ko hudič naredi korak k vam, ste lahko z Bogom tako duhovno uglašeni, da ste zmožni prepoznati, kaj hudič namerava narediti; prav tako pa ste se zmožni upreti in ga pognati v beg. Z močjo, ki vam je zaradi Jezusa na razpolago, hudič nima druge možnosti kot beg.

Kratka molitev

Bog, neuspehi in razočaranja bodo prišli na mojo pot, a ne bom ostal razočaran. Ko sem uglašen s Teboj, se bom vsakokrat uprl hudiču in ga nagnal v beg.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon