Obstojno življenje

Obstojno življenje

Na zelenih [svežih, mehkih] pašnikih mi daje ležišča, k vodam počitka me vodi. (Psalm 23,2)

Ali živite zdravo? Mogoče ste samega sebe zalotili, ko ste si rekli: “Ne morem več tako delati. Tako ne gre več.” Ko izjavite nekaj takega, v resnici pravite: “Vem, da imam meje in da sem jih dosegel, ampak jih bom namenoma prezrl, da bom videl, kako dolgo lahko zdržim.”

Naše telo nas opozarja, kadar se preveč naprezamo; zdaj nas zaboli tu, potem tam. Mi pa si mislimo, da bo vse dobro, in ne upoštevamo opozoril, vse dokler nismo preveč bolni, da bi jih še lahko ignorirali.

Nisem ponosna na to, ampak prvih dvajset let svojega duhovnega služenja sem se fizično mnogokrat počutila slabo. Hodila sem k zdravnikom in poskusila vse vrste zdravil in vitaminov. Zdravniki so mi poskušali dopovedati, da se preprosto preveč ženem, ampak jih nisem poslušala. Še naprej sem si prizadevala iti na vse poti, opraviti vse obveznosti, govore, srečanja in drugo – preprosto sem se izčrpala.

Končno sem spoznala, da ne smem prezreti Božje usmeritve in si moram vzeti čas za počitek, sicer bi plačala visoko ceno. Tako sem morala nekaj spremeniti in zdaj se počutim bolje kot kdajkoli prej.

Če ne živite obstojno, zdravo, nehajte odlašati s spremembami, ki jih morate narediti. Ne čakajte do kritične točke, ko se nekaj zgodi, na primer živčni zlom ali težave s srcem. Uvedite spremembe zdaj, da boste živeli tako, kot Bog želi.

Ko živite na Božji način, boste zagotovo odkrili nov nivo neizmernega miru.


Kratka molitev

Gospod, pokaži mi nezdrava, škodljiva področja v mojem življenju. Podrejam jih Tebi. Vodi me v svoj počitek in mir, da lahko uživam v svojem življenju in Ti služim tudi v prihajajočih letih.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon