Od znotraj navzven

Od znotraj navzven

Vsa veličastna je kraljeva hči v notranjem prostoru [palače, hiše], njena obleka je stkana iz zlata. (Psalm 45,14)

V božičnem času veleblagovnice postavijo v izložbe svetleča, sijoča darila s popolnimi pentljami. Tista darila so videti privlačna, a če bi jih odprli, ne bi našli ničesar. Prazna so, samo za »razkazovanje«. Tudi naše življenje je lahko videti enako, kot lepo zavit paket, ki ne vsebuje nič vrednega. Morda je naše življenje navzven videti privlačno ali celo zavidljivo za druge, navznoter pa smo lahko suhi in prazni. Navzven smo sicer lahko videti duhovni, a smo znotraj nemočni, če ne dovolimo Svetemu Duhu, da si naredi dom v našem srcu.

Današnji verz poudarja pomen notranjega življenja. Bog je položil v nas Svetega Duha, da oblikuje našo notranjost – naše naravnanosti, naše odzive, naše povode, naše prioritete in druge pomembne stvari. Ko se v svoji notranjosti podredimo Kristusovi oblasti, bomo zaznali, ko nam govori, in doživeli, kako se Njegova pravičnost, mir in veselje dvigajo v naši notranjosti, da nam omogočijo življenje v obilju (gl. Pismo Rimljanom 14,17).

Sveti Duh živi v nas, da bi bolj in bolj postajali podobni Kristusu; želi nas voditi in napolnjevati s svojo prisotnostjo, da bi drugim lahko vedno nekaj ponudili; nekaj, kar prihaja globoko iz našega bistva in je vredno, močno in prinaša življenje vsakomur, s katerimi smo povezani.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Bolj se usmerite na svoje notranje življenje kot na zunanje.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon