Odgovor boste dajali samo Bogu

Potemtakem bo vsak izmed nas dajal Bogu račun o sebi [dajal odgovor glede sodbe]. (Rimljanom 14,12)

Preveč je ljudi, ki se nikoli ne lotijo izpolnjevanja Božjega namena zase, ker želijo, da so vsi drugi okrog njih srečni. Svet je poln ljudi, ki mislijo, da vedo, kaj bi vi morali delati s svojim življenjem.

Toda Sveto pismo jasno pravi, da boste vi dajali odgovor Bogu, kako ste živeli, nihče drug. Prav zato moramo živeti po Božji milosti vsak dan in izpolnjevati svoj del, da živimo tako, da ugajamo Njemu.

Ste dovolj drzni, da raje sledite svojemu srcu kot množici? Ste osredotočeni na Kristusa celo takrat, ko vas mnogi glasovi želijo odvrniti od vašega namena?

Imamo dve vrsti ljudi: tiste, ki čakajo, da se nekaj zgodi, in tiste, ki spreminjajo stvari. Bog vas je poklical, da delate velike stvari za Njegovo kraljestvo – in podaril vam je vse, kar potrebujete v Kristusu, da to izpolnite.

Živite torej namerno in namensko. Ne samo čakati in opazovati, kaj bodo drugi naredili, in potem slediti množici. Razplamtite se, odločite se in pojdite!

Kratka molitev

Gospod, želim živeti tako, da bom ugajal Tebi, ne drugim. Pogumno vstopam v Tvoj namen, pripravljen zame. Ne bom posedal, ampak bom namensko živel Zate.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon