Odločite se odpustiti

Odločite se odpustiti

… Če imate kaj proti komu, mu odpustite in odvrzite (pustite, naj gre), da vam tudi vaš Oče, ki je v nebesih, odpusti vaše [lastne] slabosti in pomanjkljivosti in jih je spusti. (Marko 11,25)

Ko nas nekdo prizadene, se pogosto odzovemo tako, kot da nam je ta posameznik nekaj ukradel. Čutimo, kot da nam nekaj dolguje, kljub temu pa Bog želi, da to spustimo.

Če nočemo odpustiti, kako lahko upamo, da bomo prejeli, kar potrebujemo? Da prejmemo od Boga, kar je obljubil v svoji Besedi, Ga moramo ubogati, ne glede na to, kako težko je. Moramo odpustiti.

Največja prevara, ki jo satan ohranja na področju odpuščanja, je zamisel, da nismo zares iskreno odpustili, če se naši občutki ne spremenijo. Ko se odločite, da boste nekomu odpustili, ne dovolite, da vas hudič prepriča, da niste zares odpustili tisti osebi, ker imate še vedno enake občutke.

Lahko se pravilno odločite, da odpustite, a  ne “čutite” nič drugače. To je trenutek, ko nastopi vera. Vi ste naredili svoj del – zdaj pa čakajte na Boga. On bo naredil svoj del in ozdravil vaša čustva, vas naredil celovite in spremenil vaše občutke do te osebe, ki vas je prizadela.


Kratka molitev

Gospod, odpuščam tistim, ki so me prizadeli. Osvobajam jih njihovega dolga v Jezusovem imenu. Ozdravi moje srce in me obnovi, da bom celovit.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon