Odprite srce sočutju

Kdor ima premoženje tega sveta in vidi brata ali sestro v pomanjkanju, a zapre svoje srce in ne izkaže sočutja, kako je lahko Božja ljubezen v takem človeku? Dragi otroci, ne ljubimo z besedami, tudi ne z jezikom, ampak v dejanju in resnici. (1 Janez 3,17–18)

Bog vsakemu kristjanu položi v notranjost sočutje. Na nas pa je, da se odločimo, ali bomo zaprli ali odprli srce, da ga sprejmemo. Ugotovila sem, da tisto, kar zares ohranja moje srce sočutja odprto, je resno razmišljanje o potrebah, ki jih ima svet danes.

Svoje misli moramo obrniti k tistim, ki nimajo take sreče kot mi, in odpreti srce tistim, ki trpijo.

Preberite si zgornji vrstici iz Prvega Janezovega pisma 3,17–18. Res ju imam rada, ker posebej poudarjata, da ko vidim stisko, je ne morem kar preložiti na pleča nekoga drugega. Prav tako ne smem misliti, da zaradi razsežnosti stiske ne morem storiti ničesar, ker to ni res. V naši službi sem spoznala, da, čeprav ne moremo narediti vsega v določeni stiski, lahko naredimo vsaj nekaj. Ta nekaj, kar lahko naredimo, je prinašanje upanja.

Molim, da boste dovolili svojemu sočutnemu srcu, da se odpre še širše za skrajne stiske ljudi po vsem svetu.

Kratka molitev

Bog, nočem živeti sebično in se ne ozirati na stiske drugih. Odpiram svoje srce, da sprejmem Tvoje sočutje in tako lahko pomagam drugim.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon