Odstranite motnje

Odstranite motnje

Iščite najprej Božje kraljestvo in njegovo pravičnost in vse to vam bo navrženo. (Matej 6,33)

Eno izmed satanovih bolj pretkanih orožij so motnje. On ve, da bomo začeli zanemarjati čas z Bogom, če nas bodo premotile skrbi tega sveta.

Da bi nas Bog ohranil zveste, v tesni povezanosti in občestvu s seboj, včasih želi, da odstranimo motnje, ki nas ločujejo od Njega, četudi je to boleče.

Če so nam, na primer, naša kariera, želja po zaslužku ali višjem družbenem statusu pomembnejše kot ugajanje Bogu, si moramo določiti lestvico prioritet. Morda vam kakšen odnos preprečuje, da bi preživljali čas z Bogom, in iščete pozornost in odobravanje te osebe bolj kot Božjo pozornost in Njegovo odobravanje. Torej, kakršnakoli situacija ali želja, ki nas oddaljuje od vodstva Svetega Duha ali od življenje za Boga, je nezdrava motnja, ki ni dobra za nas.

Bog želi, da nas usmerja in prevzema Sveti Duh, ne pa motnje. Zato danes odložimo vse motnje in se namenoma osredotočimo na Boga. Kadar iščete Boga z vsem svojim srcem, Ga boste našli. On vedno čaka na vas.


Kratka molitev

Gospod, prosim Te, pomagaj mi odstraniti vse motnje iz mojega življenja, četudi bo to boleče. Pomagaj mi, da Te iščem bolj kot vse drugo in naj me v vsakdanjem življenje vodi Sveti Duh. Želim živeti Zate.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon