Ohranite Božji tempelj v dobrem stanju

Mar ne veste, da je vaše telo tempelj (pravo svetišče) Svetega Duha, ki prebiva v vas in ki ste ga sprejeli [kot darilo] od Boga? Ne pripadate sebi. (1 Korinčanom 6,19)

Dokler nisem dopolnila štiriinšestdesetih let, nisem nikoli redno telovadila niti tega nisem jemala resno. Hodila sem in naredila nekaj vaj, da bi se dobro počutila, ampak nikoli se nisem posvetila vadbi. V tistih letih sem pogosto posegala po vseh možnih izgovorih, zakaj ne morem telovaditi. Potem pa je Gospod spregovoril na moje srce in me spodbudil, naj začnem z resnim vadbenim programom, zato da bom zadnjo tretjino svoje življenjske poti lahko močna.

Že prej sem imela dobre prehranjevalne navade. Ko pa sem začela ubogati Gospoda in nekajkrat tedensko hoditi v telovadnico, sem vstopila v novo življenjsko obdobje. Videti sem bila bolje, počutila sem se bolje in, kar je najpomembneje, počastila sem Boga, ker sem dobro skrbela za telo, ki mi ga je dal.

Če lahko še kaj izboljšate na tem področju, molite in vprašajte Boga, kaj morate storiti za bolj zdrav življenjski slog. Beseda pravi, da so naša telesa Božji tempelj. Rada bi utrdila to prepričanje, da ima Bog rad svoj tempelj. Odločite se že danes, da boste ohranili svoj tempelj v odličnem stanju za Boga.

Kratka molitev

Gospod, rad/-a bi se bolj posvetil/-a zdravemu življenjskemu slogu. Pomagaj mi k dobrim odločitvam, da se bo moje zdravje še naprej izboljševalo. Moje telo je Tvoj tempelj in želim ga ohranjati v odličnem stanju Zate.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon