On vam bo povedal, kaj je pred vami

Življenjska nujnost

… On vam bo sporočal in oznanjal prihodnje reči [ki se bodo zgodile v prihodnosti]. (Janez 16,13)

Ena izmed številnih prednosti poslušanja Boga je, da nas pomaga pripraviti na prihodnost. Sveti Duh nam predaja sporočila, ki jih Njemu daje Oče. Pogosto nam pove za stvari, ki se bodo zgodile v prihodnosti.

V Svetem pismu najdemo mnogo primerov, kjer je Bog spregovoril ljudem in jim dal podatke o prihodnosti. Noetu je povedal, naj se pripravi na vesoljni potop, ki bo uničil človeštvo na zemlji (gl. 1 Mojzes 6,13–17). Mojzesu je rekel, naj gre k faraonu in naj ga prosi, da spusti Izraelce. Hkrati mu je povedal, da faraon ne bo ugodil njegovi prošnji (gl. 2 Mojzes 7). Seveda nam Bog ne pove vsega, kar se bo zgodilo v prihodnosti, ampak Njegova Beseda obljublja, da nam bo povedal nekatere stvari.

Včasih zaznam, da se bo zgodilo nekaj dobrega, včasih pa, da kaj zahtevnega. Ko me čakajo izzivi in imam že nekaj predhodnega znanja o tem, mi to znanje pomaga ublažiti udarec težkega položaja. Če avto z dobrimi amortizerji naleti na udarno jamo, ti amortizerji zaščitijo potnike v avtu pred neprijetnimi udarci, da se ne poškodujejo. Božje vnaprejšnje informacije delujejo na isti način.

Del služenja Svetega Duha je, da nam oznanja prihodnje reči. On pozna Božje misli in pozna Božji osebni načrt za vsakogar izmed nas. Razodel bo, kar moramo vedeti in ko moramo vedeti, da bomo izpolnili dobre načrte, ki jih ima Bog za nas.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Zaupajte Svetemu Duhu, da vam pove, kar morate vedeti o prihodnosti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon