Opravite življenjski preizkus

Opravite življenjski preizkus

… Vzpostavi [brezkompromisne] pravične [pokončne, poštene, v sozvočju s Teboj], ker Ti, ki preizkuješ srca, čustva in misli, si pravičen Bog. (Psalm 7,9)

Življenje je polno izzivov, ki preizkušajo našo odločnost in vero v Boga. Ne glede na to, ali se srečujemo s pretečimi grožnjami zla ali z vsakdanjimi preglavicami, bo kakovost našega značaja zagotovo preizkušena.

Naredili bi veliko napako, če bi spregledali dejstvo, da Bog preizkuša naša srca, čustva in misli. Kaj pomeni nekaj preizkušati? To pomeni nekaj izpostaviti pritisku, da se vidi, ali vzdrži, kar bi moral, oziroma ravna tako, kot je rekel, da bo. Bo vzdržal pod pritiskom? Ali deluje tako, kot proizvajalec zagotavlja? Ali je pristen, ko ga merimo z resničnim standardom kakovosti?

Bog dela enako z nami.

Ste danes preizkušani? Ključno je, da še naprej zaupate Bogu, četudi ne razumete. Pravo zaupanje Bogu pomeni, da bodo včasih kakšna vprašanja ostala neodgovorjena; ampak ko kljub dvomom vztrajate, vas bo On izgradil in okrepil.


Kratka molitev

Gospod, ko bom preizkušan, želim biti pripravljen, želim zdržati pod pritiskom in Ti, ne glede na vse, slediti. Vsak dan mi pokaži, kako naj Ti zaupam, četudi se spopadam z neodgovorjenimi vprašanji.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon