Opustite razvade

Opustite razvade

Ne daj se premagati hudemu, temveč premagaj (obvladaj) hudo z dobrim. (Rimljanom 12,21)

Ko smo vstopili v odnos s Kristusom, se je začelo naše vseživljenjsko potovanje, da postanemo taki, kakršne nas je Bog ustvaril. V tem procesu se učimo premagovati svoje slabosti in živeti v Božji moči. To pa pogosto pomeni, da se moramo odvrniti od starih razvad.

Leta in leta sem imela grdo razvado, da sem se razjezila, ko ni bilo po moje. Morda to ni vaša razvada. Morda ogovarjate ali preklinjate ali pijete preveč kave ali preveč gledate TV ali zapravljate denar za nepotrebne stvari. Karkoli že je vaša razvada, lahko jo opustite.

Ne bom rekla, da je lahko opustiti razvado, toda Bog si želi, da prevzamemo avtoriteto nad vsako razvado. On ne želi, da nas vodijo čustva – On želi, da zmagamo.

Opustitev razvad zahteva vrsto dobrih odločitev, drugo za drugo. Večina od nas bi to poskušala narediti s svojo lastno močjo, brez pomoči Svetega Duha. Sčasoma pa le ugotovimo, da Bogu ne moremo ugajati, če nam On ne pomaga.

Razširjeno Sveto pismo imenuje Svetega Duha kot tega, ki “stoji zraven in je vedno pripravljen.” Vedno je poleg nas v pripravljenosti, če zaidemo v težave in potrebujemo malo pomoči. Toda nikoli se ne bo kar pojavil, če ni povabljen. Morate ga prositi za pomoč.

Pismo Rimljanom 12,21 pravi, da premagamo (obvladamo) hudo z dobrim. To je ena največjih skrivnosti Božje Besede. Mnogo lažje se je pravilno odločati, ko se osredotočimo na Boga in svojo zmago, ne pa na strah pred neuspehom.

Danes se odločite, da boste živeli po Duhu, premagovali razvade in živeli zmagoslavno!


Kratka molitev

Gospod, želim opustiti razvade. Odločil sem se, da zdaj prevzamem od Tebe dano avtoriteto nad skušnjavami, ki so mi želele gospodovati. Sledil bom Svetemu Duhu v nove in dobre življenjske navade.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon