Ostanite korak pred hudičem

Blagor človeku, ki je potrpežljiv v preizkušnji in obstoji v skušnjavi, ker bo, ko bo prestal preizkušnjo in bo potrjen, prejel [zmagovalni] venec življenja, ki ga je Bog obljubil njim, ki Ga ljubijo. (Jakob 1,12)

Prepričana sem, da je razumevanje skušnjave in napadalno premagovanje le te edini način, da ostanemo korak pred hudičem. Jakob 1,12 (KJV) pravi: »Blagor človeku, ki prestane skušnjavo … prejel bo venec (krono) življenja …« Prestati skušnjavo pomeni iti skozi preizkušnje, ne da bi obupali – tako preživimo, prehitimo hudiča.

Prestati prav tako pomeni iti skozi obdobje skušnjav, ne da bi jim dovolili, da spremenijo našo naravnanost ali predanost. Jezus ni nikoli drugače obravnaval ljudi, ko je bil sam skušan. Ko smo duhovno zreli, lahko posnemamo Njegov zgled.

Jezus je razumel, kaj točno doživljamo ob skušnjavah. Včasih dopusti, da se soočimo s skušnjavo, da nas opozori na naša šibka področja in nam jih pomaga premagati. Edini način, da dobite vse, kar Jezus želi, da imate, je, da postanete to, za kar vas je On ustvaril. Takšno zrelost pa rodi preizkušenost.

Odločite se torej, da boste potrpežljivi in vzdržite v skušnjavi po Božji milosti. To vas bo postavilo korak pred hudiča.

Kratka molitev

Sveti Duh, verjamem, da si z menoj v času skušnjav, zato sem lahko potrpežljiv/-a in krepko stojim; vedno ostajam korak pred hudičem.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon