Ostanite v Besedi

Če ostanete v meni [ostanete življenjsko povezani z menoj] in moje besede ostanejo v vas in še naprej živijo v vaših srcih, prosite, karkoli hočete, in se vam bo zgodilo. (Janez 15,7)

Večina kristjanov se zaveda pomena branja Svetega pisma, toda mnogi ne razumejo, kako pomembno je ostajati v Besedi in dopustiti Besedi, da ostaja v njih.

Ko skrbno proučujemo Besedo in jo obdržimo v srcu, imamo takojšen dostop do svetopisemskih vrstic, kadarkoli jih potrebujemo. Jezus je obljubil, da lahko prosimo v molitvi, karkoli potrebujemo, in bomo dobili.

Ko ostajamo v Besedi in dovolimo, da Beseda ostaja v nas, postanemo pravi Jezusovi učenci (gl. Janez 8,31). To nam daje več moči v naši molitvi, moč v molitvi pa nam daje moč nad sovražnikom.

Ali ostajate v Božji Besedi in ji dopuščate, da ostaja v vas? Če je odgovor ne, vas spodbujam, da začnete. Dajte branju in proučevanju Besede prednost. Zapomnite si svetopisemske vrstice in jih shranjujte v svojem srcu. Kadar se boste potem soočali z življenjskimi bitkami, boste polno opremljeni in pripravljeni, da zmagate.

Kratka molitev

Gospod, želim biti pravi učenec. Želim živeti v moči, ki izhaja iz tega, da ostajam v Tvoji Besedi. Vodi me, ko skrbno proučujem Sveto pismo. Ohranjaj svojo resnico globoko zasidrano v mojem srcu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon