Ostanite v Bogu

Ostanite v Bogu

Če ostanete v meni [ostanete življenjsko združeni z menoj] in moje besede ostanejo v vas in še naprej živijo v vašem srcu, prosite, karkoli hočete, in se vam bo zgodilo. (Janez 15,7)

Današnja vrstica nam sporoča, da lahko prosimo, karkoli »hočemo«, in se nam bo zgodilo, če ostanemo v Kristusu. Edini možni način za to je, da združimo svoje želje z Božjimi, da se zgodijo, ko zorimo v Njem.

Cilj vsakega resničnega vernika je, da bo enkrat z Bogom. To se zgodi duhovno, ko se na novo rodimo (sprejmemo Jezusa kot Gospoda in Odrešenika), in to se dogaja v umu, volji in čustvih, ko rastemo in zorimo v Njem. Ko tako delamo, Njegove želje postajajo naše želje, in smo varni, ko jim sledimo.

Dober primer za to je klic, ki ga imava z Davom za to organizacijo. Božja želja za naju je bila, da služiva ljudem in jim pomagava tako, kakor naju je Bog s tem namenom obdaroval. To je bila tudi najina srčna želja. Ne bi mogla preživeti toliko let, ko sva vsak konec tedna odpotovala, ostala v hotelu in bila stran od družine, če najina želja po služenju ne bi bila dana od Boga. V naju je položil tako močno željo, da služiva ljudem, da sva bila pripravljena žrtvovati vse, kar je bilo treba, ali premagati vsako nasprotovanje, ki je prišlo zoper naju, da bi le izpolnila Njegovo voljo za naju.

Ostati z Bogom pomeni »bivati« z Njim, preživljati čas z Njim, živeti v Njegovi prisotnosti in negovati želje, ki jih je On položil v naše srce, ker je to Njegova volja za nas. On nas nagovarja in polaga želje v naše srce, zato bomo molili in prosili za tiste stvari, ki nam jih želi dati. On bo zvest in bo izpolnil naše želje, vse dokler bodo to tudi Njegove želje in dokler ostajamo v Njem.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Danes »bivajte« z Bogom; On je čudovit sopotnik.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon