Počivajte v daru

Počivajte v daru

Medtem ko obljuba, da vstopimo v Njegov počitek, še vedno velja in je [danes] ponujena, se bojmo, da ne bi kdo izmed vas mislil, da je prišel prepozno in je ne more [doseči]. (Hebrejcem 4,1)

Kadar učim o pravičnosti, rada uporabim naslednjo ilustracijo, zato vas prosim, da poskusite tudi vi. Sédite na stol, nato poskusite sesti na stol. Vem, da se sliši neumno, ker že sedite na stolu. Ko enkrat sedite na stolu, ne morete še bolj sesti nanj, ker že sedite. Isto načelo velja za pravičnost. Jezus nas je spravil z Bogom in nas naredil pravične preko svoje žrtve; zato mi ne moremo storiti ničesar, da bi postali bolj pravični, kot že smo v Njem. Svoje obnašanje lahko izboljšamo, ampak samo takrat, ko v polnosti sprejmemo svojo pravičnost preko Jezusa. Jezus nas je posedel v sedež pravičnosti, zato se moramo naučiti, da se sprostimo in nehamo poskušati biti, kar že smo. Nobena količina pravih dejanj nas brez Kristusa ne more narediti pravičnih do Boga. Ob tej potrditvi je apostol Pavel molil, da bo najden in spoznan kot tisti, ki je v Kristusu, da ne bo imel prav nobene svoje pravičnosti, ampak le tisto, ki izhaja iz vere (prihaja po veri) v Kristusa (gl. Filipljanom 3,9).

Ko zares dojamemo, da ne moremo storiti ničesar, kar bi nas naredilo pravične, in da nam ni treba Bogu ničesar dokazovati, lahko počivamo v daru pravičnosti, ki nam ga je Jezus dal. Ta dar nas bo opogumil, da bomo prosili in bomo prepričani, da nam Bog želi odgovoriti. Vem, da Bog ne sliši in ne odgovori na moje molitve zato, ker sem jaz dobra; On sliši in odgovori zato, ker je On dober!


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Vzljubite, kdo ste, ker vas je Bog oblikoval z lastno roko.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon