Poglej s svojega mesta

Poglej s svojega mesta

Gospod pa je rekel Abramu, potem ko se je Lot ločil od njega: “Povzdigni zdaj oči in poglej s svojega mesta …” (1 Mojzes 13,14)

Zdi se, da ima življenje vedno svoje poti, ki nas pripeljejo do prelomnice, kjer moramo začeti znova.

V Svetem pismu vidimo, da se je Abram znašel na mestu, kjer je njegov nečak Lot izbral boljšo zemljo tistega področja, Abramu pa je ostala neprivlačna pokrajina. Toda Bog ni zapustil Abrama. Še več, Bog se mu je razkril in mu dal novo drzno vizijo.

Všeč mi je, kar je Gospod povedal Abramu, potem ko so se Abramove in Lotove poti razšle.  Rekel mu je: “Povzdigni oči in poglej s svojega mesta (s kraja, kjer stojiš).” Ta fraza “Poglej s svojega mesta” me je zganila. To je bistvo novega začetka. Bog sam nas občasno pripelje do točke novega začetka.

Morda ste tam prav zdaj. Morda se želite znebiti slabe navade ali oživiti izgubljene sanje. Morda se želite naučiti odgovorno ravnati s financami, začeti svoj posel, napisati knjigo … Karkoli že je, Bog bi vas lahko nagovoril, da začnete prav zdaj. To bi lahko bil vaš novi začetek!

Potem ko je Bog rekel Abramu, naj pogleda s tistega mesta, je prišlo naslednje sporočilo: “Vstani in prehodi deželo po vsej njeni dolžini in širini, kajti tebi jo dajem” (1 Mojzes 13,17).

Bog vam morda prav zdaj govori, da vstanite in vstopite v svoje sanje ali vizijo, poslanstvo, življenje …, ker vam to On daje. Vaša naloga je le, da to izpeljete.

Naredite, kar morate storiti. Morda ne bo lahko. Morda bo trajalo nekaj časa. Ampak zaupajte Bogu in pojdite za tem.

Poglejte s svojega mesta, kjer ste prav zdaj – in pojdite!


Kratka molitev

Gospod, ne glede na to, kaj se je zgodilo v preteklosti, pomagaj mi pogledati z mesta, kjer sem zdaj. Zahvaljujem se Ti, ker si mi dal nov začetek. Pogumno bom vstopil in naredil, v kar me kličeš.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon