Pogumno se približajte prestolu

Bližajmo se torej z zaupanjem prestolu milosti, da bomo dosegli usmiljenje in našli milost, ki nam bo v pravem trenutku pomagala. (Hebrejcem 4,16)

Bog želi, da se navadimo priteči k Njemu po milost (nadnaravno notranjo moč). Od nas pričakuje, da se popolnoma zanašamo Nanj.

Sovražnik pa nam poskuša lagati. Govori nam, da nismo dovolj dobri, da bi bili v Njegovi prisotnosti. Satan nas poskuša prepričati, da smo naredili preveč napak, da bi Bog hotel karkoli imeti z nami.

Božja beseda pa pravi drugače. Beseda pravi, da smo kot Njegovi otroci prejeli odpuščanje in nas je odkupil, zato se lahko pogumno približamo Njegovemu prestolu. Še danes morate sprejeti to resnico in odločite se, da boste tudi živeli v skladu z njo.

Ne govorite več: »Ne čutim, da bi me Bog ljubil. Zdi se mi, da mi ni odpustil. Ne vem, ali imam prihodnost.« Namesto tega recite: »Bog me ljubi in nič me ne more ločiti od Njegove ljubezni. Odpustil mi je in lahko se Mu približam prav zdaj z zaupanjem, da me bo sprejel.«

Kadarkoli se počutite nevredne, se spomnite, kaj pravi Božja beseda, potem pa pogumno pojdite k svojemu nebeškemu Očetu. Željno čaka, da vas sprejme.

Kratka molitev

Gospod, pogumno prihajam k Tebi, ker Tvoja Beseda pravi, da si mi odpustil in da lahko vedno pridem k Tebi. Hvala za odpuščanje vseh polomij in za Tvojo milost, ki mi pomaga v vsakem trenutku.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon