Poiščite moč za premagovanje skušnjav

In [Jezus] je rekel svojim učencem: »Preizkušnje, skušnjave (pasti, zanke, pripravljene, da mamijo, zavedejo v greh) bodo zagotovo prišle … (Luka 17,1)

Preizkušnje, skušnjave in vdajanje le tem je velika težava od začetka časa in tudi zdaj je še vedno resničen del našega življenja. Hočete ali nočete, vsi se moramo spopadati s tem. V Evangeliju po Luku 17,1 je Jesus opozoril, da preizkušnje, skušnjave (pasti, zanke, pripravljene, da mamijo, zavedejo v greh) zagotovo, nedvomno pridejo.

Ampak zakaj se moramo spopasti s skušnjavami? Ker okrepijo našo vero, naše duhovne mišice. Če se nam ne bi bilo treba zoperstaviti skušnjavi, ne bi nikoli poznali lastne duhovne moči. Da razvijamo duhovno moč, moramo prestati raznovrstne preizkuse skušnjav, tako velike kot majhne.

V četrtem poglavju Evangelija po Luku vidimo, da je satan skušal Jezusa. Upal je, da bo našel področje šibkosti, kjer bo vdrl in napadel. Ampak Jezus je trdno stal in premagal sovražnika. Spodbujam vas, da posnemate Jezusa, ko je bil skušan. Šel je naravnost k Božji besedi. Bog je že pred začetkom časa vedel, da bo Jezus prestal preizkušnje. Prepričana sem, da zaupa tudi v nas. Ve, da bomo premagali skušnjave in prestali tudi mnoge preizkušnje, če sledimo Jezusovemu zgledu.

Kratka molitev

Bog, hvala, ker mi pomagaš, da se uprem in premagam sovražnikove skušnjave. Ko bo prišla preizkušnja, bom šel/-la naravnost k Tvoji besedi in uporabil/-a bom Tvojo resnico, da jo premagam.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon