Pokažite svojo ljubezen

Pokažite svojo ljubezen

Ko jim je umil noge in si oblekel vrhnje oblačilo, je spet sédel in jim rekel: »Ali razumete (veste), kaj sem vam storil?« (Janez 13,12)

Verjamem, da so le ljudje, ki so trdni, gotovi, varni, lahko resnični služabniki. Jezus je bil sposoben vzeti brisačo služabnika in umiti noge svojim učencem, ker je vedel, kdo je, od kod je prišel in kam gre. Ni imel strahu in ni Mu bilo treba ničesar dokazovati, zato je bil svoboden, da služi.

Mnogo ljudi v naši družbi potrebuje visok položaj, ki jim daje občutek, da so vredni in pomembni. Na položaj služabnika ljudje pogosto gledajo kot na nizko službo, vendar pa je v Božjih očeh to najvišji položaj, ki obstaja. Resnični služabnik postane, kdor ima ponižno srce, to pa je srce in duh, ki je Bogu sprejemljiv. Ne glede na to, kaj je naša osnovna zaposlitev, naš klic od Boga je, da služimo Njemu in drugim.

Ko je Jezus učencem umival noge, jim je dal zgled, kako naj živijo. Povedal jim je, da če bodo služili drugim, bodo tako blagoslovljeni in srečni, da jim bodo drugi zavidali (gl. Janez 13,17). Ko služimo drug drugemu, postanemo del drug drugega. Izkusimo pravi pomen ljubezni. Jezus je bil najvišji, pa se je vseeno ponižal in postal služabnik. Ste pripravljeni slediti Njegovemu zgledu?


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Pomagajte toliko ljudem, kot le lahko, tako pogosto, kot le lahko.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon