Polni veselja in miru

Bog upanja pa naj vas napolni z vsem veseljem in mirom v verovanju [po izkušnji vaše vere], da bi bili v moči Svetega Duha polni upanja in bi prekipevali od njega. (Rimljanom 15,13)

Pred nekaj leti sem imela posebno težko obdobje, ko nisem okušala prav nobenega veselja niti miru v svojem življenju. Vsakič ko sem naredila napako, sem se hitro obtožila, jezna, ker nisem mogla biti »popolna kristjanka«.

Potem pa sem nekega dne v Pismu Rimljanom 15,13 zasledila: »Bog upanja pa naj vas napolni z vsem veseljem in mirom v verovanju …« To je to. Doumela sem!

Spoznala sem, da sem padla v dvom in nevero, ko sem dovolila hudiču, da me je mučil z negativnostjo, jezo in nepotrpežljivostjo. V tem procesu sem pozabila, da vera v Boga in zaupanje Njegovi Besedi prinašata mir in upanje, ki premagujeta slabosti.

Božja Beseda mi je ponudila odgovor. Jezus me je tako ljubil, da ni le odpustil mojih preteklih grehov, ampak je pogledal tudi naprej in mi odpustil tiste trenutke šibkosti, ko bom pogrešila v prihodnosti. Ne smem dovoliti satanu, da se prikrade z vprašanji ali nevero; prav tako mu tudi vi ne smete tega dovoliti.

Spoznajte danes, da so mir, upanje in veselje prav pred vami.

Pojdite v Božjo Besedo in naj vam razplamti vero.

Kratka molitev

Gospod, kadarkoli začnem verjeti sovražnikovim lažem, me spomni na resnico v Tvoji Besedi. Z vero Vate sprejemam danes mir in veselje.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon