Pomen dokončanja

Pomen dokončanja

Poveličal sem te na zemlji s tem, da sem dokončal delo, ki si mi ga dal, da ga izvršim. (Jan 17,4)

Pred nekaj leti sem prebrala vrstico, zaradi katere sem jokala pred Gospodom. V Evangeliju po Janezu 17,4 je Jezus rekel: “Poveličal sem te na zemlji s tem, da sem dokončal delo, ki si mi ga dal, da ga izvršim.”. To pomeni, da kdor sledi Bogu, dokonča, v kar ga je On poklical.

Odkar sem prebrala to vrstico, je zame postalo zelo pomembno, da ne samo delam, v kar me je Bog poklical, ampak da to tudi dokončam.

Mnogo ljudi začne potovanje z Gospodom, a niti približno toliko jih tega potovanja ne dokonča.

Apostol Pavel je rekel: “… samo da dokončam svoj tek z radostjo”

(Apostolska dela 20,24).

Odločila sem se, da dokončam, v kar me je Bog poklical, in uživam v tem prav vsak trenutek! To želim tudi za vas – da uživate prav vsak dan svojega življenja in dokončate, v kar vas je Bog poklical.

Toda večina odgovornosti leži na nas. Ni vse odvisno od Boga. On je naredil svoj del in nam dal v Kristusu vse, kar potrebujemo. Na nas je, da se še naprej učimo, rastemo in dovolimo, da Božji Duh deluje v nas. Vzemite si čas za premislek o svojem klicu in se vprašajte, kaj delate danes, da dokončate, kar je Bog postavil pred vas.

Bog ima velike, dobre načrte za vas. Sprejmite jih po veri in jih izpolnjujte z vsem svojim srcem. Želim, da se danes zavežete, da boste goreče dokončali svoje delo. To je zaveza, ki jo bo Bog počastil.


Kratka molitev

Gospod, tako rad bi bil zmožen reči, da sem dokončal delo, ki si ga pripravil zame, tako kot ga je Jezus. Hvala, ker deluješ v meni in mi daješ moč in hrepenenje, da bi živel za Tvoj namen in dokončal svoj tek z radostjo!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon